VON MORGENS BIS MITTERNACHTS X RISTO

Saksalaisen ekspressionismin houreinen helmi nousee uusiin sfääreihin Riston taitavissa käsissä. Katossa ei ehkä ole diskopalloa, mutta bileet ovat taatut!

La 13.4. klo 20.30, Ylioppilasteatteri
Liput: ennakko 11,50€ / 9,50€, ovelta 12€

Von morgens bis mitternachts
Saksa, 1920. Kesto 74 min
Ohjaus: Karlheinz Martin. Pääosissa Ernst Deutsch, Erna Morena, Hans Heinrich von Twardowski, Roma Bahn, Adolf Edgar Licho, Frida Richard , Eberhard Wrede

Elokuva on tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

Von morgens bis mitternachts -elokuvan (1920) vinksahtanut maailma on läheistä sukua vuotta aiemmin ilmestyneelle Tohtori Caligarin kabinetille. Elokuvan kaksiulotteinen, vääristynyt maailma näyttää kuumehoureisen sarjakuvataiteilijan piirtämältä: se on paksuja ääriviivoja, vääristyneitä muotoja, pimeintä mustaa ja kirkkainta valkoista.

Tarinan keskiössä on nimettömän kaupungin pankkivirkailija, joka kavaltaa työnantajaltaan suuren summan rahaa tehdäkseen vaikutuksen varakkaaseen naiseen. Ihastus ei olekaan molemminpuoleista, ja pettynyt virkailija päättää suunnata kaupungin humuun, pakoon keskinkertaista elämäänsä. Mutta tuoko raha onnea?

Ekspressionistisen seikkailun säestää Risto, jonka koko diskografiassa kuuluu traagisuuden ja hulvattoman huumorin sekoitus.

Kenelle:
Saksalaisen ekspressionismin ja teatraalisuuden ystäville, rikkauksista haaveileville, vääristyneille lavastajille.

von morgens_1.jpg
Risto Sami Sänpäkkilän silmin.

Risto Sami Sänpäkkilän silmin.