Säestetyn mykkäelokuvan valo loistaa syksyllä kirkkaammin! – Puheenjohtajan tervehdys

Loud Silentsin syksy lupaa hektisiä aikoja musiikin ja elokuvan yhteydestä kiinnostuneille. Lisäksi festivaaliorganisaatiossa tapahtuu muutoksia, ja livesäestettyjen leffaklubien saralla tahti vain kiihtyy.

Elokuvan ystävät ovat huomanneet, että säestetyn mykkäelokuvan maailmassa syksy on uuden alkua. Kesä on ollut Loud Silentsin kannalta vilkas, ja festivaalin sisällä katseet ovat jo tulevassa vuodessa. Mutta Loud Silents ei tyydy pelkkiin suunnitelmiin, sillä suuria tapahtuu jo nyt: uutena festivaalijohtajana aloittaa edellisinä vuosina tiedotuksesta vastannut Emmi Pääkkönen ja aiemmin festivaalijohtajana toiminut Mikko Gustafsson siirtyy yhdistyksen hallitukseen. Loud Silents -työryhmä toivottaa Emmin tervetulleeksi uuteen tehtävään! Lue lisää tästä.

Kesällä Loud Silentsin tekijät eivät ehtineet lomalaitumelle, sillä kiinnostus Juho Kuosmasen Salaviinanpolttajia kohtaan ei hellittänyt. Nyt Suomen ensimmäistä elokuvaa on esitetty suurella menestyksellä myös Valkeakoskella, Sodankylässä ja Helsingissä, mistä kiitokset kaikille – ennen kaikkea runsaslukuisille katsojille. Seuraava määränpää elokuvalla ja sitä säestävillä Ykspihjalan Kino-orkesterilla sekä foley-artisti Heikki Kossilla on Kööpenhamina, sitten Leuven, sen jälkeen Lontoo…

Syksyn tullen myös klubiosastolla alkaa tunnelma nousta. Elokuun lopulla Korjaamolla esitetty Salaviinanpolttajat lyö vielä jälkimaininkeja rantaan, mutta horisonttiin on ilmestynyt uutta: tämän viikon sunnuntaina 10.9. klo 16 säestää Al Farabi Band Prinssi Ahmedin seikkailuja elokuvateatteri Orionissa – toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi! Loud Silents on mukana myös Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla. Klubeista lisää täällä.

Jos mielessäsi on toiveita tai ajatuksia, jotka haluaisit jakaa Loud Silentsille, suosittelen lämpimästi ottamaan yhteyttä osoitteeseen info [at] loudsilents.com. Kaikki ehdotukset ja pyynnöt ovat tervetulleita ja tutkitaan tarkasti!

000382850035.jpg

Livesäestetty mykkäelokuva voi tänä syksynä paremmin kuin koskaan!

Lauri Holma
Loud Silents ry:n puheenjohtaja