Yhteislaulua ja “Torille!”-huutoja jazzkeikalla

Livesäestetyn elokuvan Loud Silents -festivaalilla vieraili 800 kävijää

Livesäestetyn mykkäelokuvan festivaali Loud Silents huipentui sunnuntaina Salaviinanpolttajat-elokuvan maailmanensi-iltaan Tampereen Pyynikkisalissa. Yli 250-henkinen yleisö ulvoi naurusta, kun pontikkapannun perinnöksi saaneet sisarukset kaatuilivat valkokankaalla. Jussi-voittaja Juho Kuosmasen ohjaamaa lyhytkomediaa säestivät foley-artisti Heikki Kossi ja Ykspihlajan Kino-orkesteri.

Salaviinanpolttajat-ensi-ilta veti Pyynikkisalin täyteen yleisöä.

Salaviinanpolttajat-ensi-ilta veti Pyynikkisalin täyteen yleisöä.

Katsojat puhkesivat spontaaniin yhteislauluun kahteen otteeseen festivaalilauantaina, kun jazztrio Mopo irrotteli MM95-ottelussa. Den Glider In, Maamme-laulu ja “Torille!”-huudot raikasivat täydessä Ylioppilasteatterissa, kun Suomi sinetöi tuloksen luvuin 4-1.

Loud Silents -festivaalilla nähtiin kaikkiaan seitsemän esitystä ja kaksi iltaklubia. Yleisöä kiinnostivat muun muassa Pekko Käppi & K:H:H:L -yhtyeen jouhikkosäestys Ajomies-kauhuklassikkoon ja hiphop-tuottaja Haamun rytmittämät lyhytanimaatiot. Festivaalin kansainvälinen vieras oli tänä vuonna hollantilainen Daan van den Hurk, joka esitti tamperelaisten musiikinopiskelijoiden kanssa Nummisuutarit-elokuvan.

Viidettä kertaa järjestetty Loud Silents -festivaali on vakiinnuttanut asemansa Suomen festivaalikentällä. Noin 800 katsojaa nautti elävän musiikin ja mykän elokuvan yhdistelmistä kolmen päivän aikana.

Kuudes Loud Silents -festivaali järjestetään huhtikuussa 2018.