THE SUFFRAGETTE X LAU NAU & TOPIAS TIHEÄSALO

Tänä päivänä naisten ja muunsukupuolisten asemaa ravistelee #metoo, sata vuotta sitten patriarkaattia kirjaimellisesti räjäyttelivät suffragetit. Hurmaava Lau Nau tekee paluun Loud Silentsiin ja säveltää jälleen musiikkia elokuvaan, jonka keskiössä on naisten asema.

The Suffragette on esimerkki voimasta, jolla elokuva tekee kuvitelmista todellisia silmiemme edessä. Vuonna 1913 ensi-iltansa saanut saksalaiselokuva kuvaa naisten poliittista emansipaatiota aikana, jolloin vain aniharva Euroopan maa oli sallinut naisille oikeuden äänestää. Saksaan naisten äänioikeus rantautui vasta 1918, viisi vuotta elokuvan ilmestymisen jälkeen – useimmissa Euroopan maissa muutosta saatiin odottaa vieläkin pidempään.

Lau Nau lukeutuu Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin kokeellisen musiikin tekijöihin. Hänen viides albuminsa Poseidon julkaistiin Suomen lisäksi Yhdysvalloissa ja Japanissa, ja on esimerkiksi Rumba-lehden mukaan yksi ”tärkeimpiä vuonna 2017 julkaistuja taideteoksia.”

Lau Nau säveltää ja tuottaa musiikkia elokuviin, teatteri- ja tanssiesityksiin sekä ääni-installaatioihin. Hän on säveltänyt musiikkia mykkäelokuviin Jeanne d’Arcin kärsimyksestä Anna-Liisaan (Loud Silents 2014) ja Caligariin. Lau Naun kanssa lavalle nousee kitaristi Topias Tiheäsalo.

 

Jokainen hetki, ääni ja sana on vavahduttavan merkityksellinen ja monitahoinen. Laulut upottavat kuulijan tuntemattomaan aallokkoon, mutta heittävät samalla pelastusrenkaan kaikille pimeyteen tai läheisyyden puutteeseen hukkuville.
— Lau Naun Poseidon-albumin arvioinut Hannu Linkola Soundissa 11/2017

Lau Nau (modulaarisyntetisaattori, kosketinsoittimet)
Topias Tiheäsalo (kitara, elektroniikka)

La 28.4. klo 17.00, Ylioppilasteatteri
Liput: ennakko 11,50€ / 9,50€, ovelta 12€

The Suffragette
Saksa, 1913. Kesto 61 min.
Ohjaus: Urban Gad. Pääosissa Asta Nielsen, Max Landa, Charly Berger.

Lau Nau. Kuva: Camilla Rehnstrand.

Lau Nau. Kuva: Camilla Rehnstrand.

Topias Tiheäsalo.

Topias Tiheäsalo.