THE LOST WORLD X MAAJO
 

Taistelevia dinosauruksia, baleaarisia afrorytmejä ja orastava kolmiodraama tropiikissa. Eläköön eskapismi ja lapsenomainen ihmettely!

Tropiikin kostea kuumuus hiipii iholle. Tuuli kahisuttaa palmujen lehviä ja jostain kantautuu apinan käkätys. Viidakossa soivat balafon ja bongorummut. Esiin tömistelee Brontosaurus. Sitten Allosaurus, Edmontosaurus ja kaikkien suosikkisaurus Triceratops. Ja – hui kauheaa – verenhimoinen Tyrannosaurus!

The Lost World perustuu Arthur Conan Doylen vuonna 1912 julkaistuun samannimiseen kirjaan, joka kertoo tutkimusretkestä dinosaurusten yhä asuttamalle Amazonin ylängölle. Sinänsä tavanomaisen tarinan valkoisen miehen maailmanvalloituksesta* kirkastavat stop motion -animaatiopioneeri Willis O'Brienin loihtimat erikoistehosteet sekä tekniikka, jolla animoidut hirmuliskot ja näyttelijät saatiin sovitettua saumattomasti samaan kuvaan.

Loud Silentsissa kadonneen maailman tunnelmia kanavoi Maajo, kuusihenkinen yhtye, joka ammentaa musiikissaan tunnelmia kaukokaipuusta, eksoottisesta mystiikasta, hedonistisesta matkailusta sekä David Attenborough'n dokumenteista.

Maajon ensimmäinen pitkäsoitto sai lentävän lähdön Queen Nanny -levy-yhtiön huomasta. Tropic of Tulli (2016) rytmitteli tiensä niin kansainvälisen median kuin DJ-yhteisön sydämiin, ja lukuisat eurooppalaiset huipputuottajat inspiroituivat versioimaan albumin raitoja. Maajon musiikki on löytänyt tiensä kokoelmalevyille, radioasemille ja levykauppoihin ympäri maailman, mutta Suomessa suuri yleisö on vasta löytämäisillään tämän timantin.

*Kuten monet mykkäkauden elokuvat, myös The Lost World sisältää asenteeltaan eltaantunutta kuvastoa blackface-hahmojen muodossa. Se kuitenkin puolustaa paikkaansa festivaaliohjelmistossa uraauurtavalla animaatiotekniikallaan ja erikoistehoisteillaan. Se sopii myös erinomaisesti Tullin alueen tropiikista innoitusta ammentavan orkesterin säestettäväksi.

La 28.4. klo 18.30, Ylioppilasteatteri
Liput: ennakko 11,50€ / 9,50€, ovelta 12€

The Lost World
USA, 1925. Kesto 100 min.
Ohjaus: Harry O. Hoyt. Pääosissa Bessie Love, Lewis Stone, Wallace Beery, Lloyd Hughes.

Maajo
Jon Thureson (kosketinsoittimet, syntetisaattorit), Tuomas Lammi (Basso), Jussi Laitinen (perkussiot), Mitja Virikko (rumpukoneet) Juhani Lammi (taustanauhat, samplet ja efektit), Janne Melanen (kitara)

Maajo   

Maajo