mikä loud silents?

 

Loud Silents Festival on livesäestetyn mykkäelokuvan festivaali, joka järjestetään vuosittain huhtikuussa Tampereella. Vuodesta 2013 saakka järjestetyllä festivaalilla artistit säveltävät elokuviin varta vasten uuden ääniraidan ja vetävät keikan kilpaa elokuvaprojektorin kanssa; musiikki ja leffa kulkevat käsi kädessä. Musiikkityylit ovat vaihdelleet aina jouhikko-rockista kokeelliseen räppiin sekä säestettävät elokuvat Nosferatusta MM95-loppuotteluun. Tapahtuma järjestetään tunnelmallisella Tampereen Ylioppilasteatterilla sekä hienostuneessa Pyynikkisalissa.

Festivaali on kasvanut yksipäiväisestä kolmipäiväiseksi tapahtumaksi. Sen lisäksi esitystoiminta on ympärivuotista: Loud Silents järjestää livesäestettyjä elokuvaelämyksiä myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Festivaalin tilaustyö, Juho Kuosmasen Salaviinanpolttajat oli vuoden 2017 puhutuimpia suomalaisia elokuvatuotantoja, joka nousi paitsi valtakunnallisiin televisiolähetyksiin, myös kansainvälisiin elokuva-alan huippujulkaisuihin. Yleisradio listasi festivaalin Salaviinanpolttajat -esityksen vuoden koskettavimpien kulttuuri-ilmiöiden joukkoon.

Loud Silents Festival rikastuttaa elokuvakulttuuria ja tutkii livesäestetyn mykkäelokuvan uusien muotojen kehittämistä. Tavoitteena on tarjota katsojille ainutlaatuinen taide-elämys, jota ei ole mahdollista kokea muualla.

Festivaalia järjestää Loud Silents ry.