KORKEIN VOITTO X BOWMAN TRIO

Helsinkiin sijoittuva 1920-luvun agenttijännäri saa seurakseen napakkaa, kerronnallista jazzia. Tarjoilija, tuokaa vielä yksi grogi!

Talviaamu valkenee Helsingissä. Paroni Henrik von Hagenin (Carl von Haartman) päätä kivistää. Takana on railakas ilta ulkona ja edessä mitä ilmeisimmin häätö, sillä paronin likviditeetti on jo hyvän tovin ollut heikentymään päin. Savukkeet palavat ketjussa, laskut päätyvät silpuksi lattialle ja …eiköhän lähdetä Kämpiin grogille.

Kuinka ollakaan, paronia kohtaa pian kaksinkertainen onni: arpa on tuonut hänelle päävoiton, ja hänen entinen heilansa Vera Vasiljevna (Kerstin Nylander) on saapumassa kaupunkiin! Pariskunnan välille kehkeytyy romanssi, eikä pahaa-aavistamaton paroni huomaa mielitiettynsä epätavallista kiinnostusta Helsingin sotilaskohteisiin.

Korkein voitto on paronin roolissakin nähtävän Carl von Haartmanin esikoisohjaus. Haartman oli saanut oppinsa Hollywoodissa, jossa hän oli tiettävästi tehnyt pieniä rooleja muun muassa Howard Hawksin, John Fordin ja Howard Hughesin elokuvissa sekä toiminut sotilaallisena neuvonantajana ensimmäisen parhaan elokuvan Oscarin voittaneessa The Wings -elokuvassa (ohj. William A. Wellman). Komeasta esikoisesta huolimatta Von Haartmanin elokuvaura Suomessa jäi kuitenkin lyhyeksi.

Bowman Trio on vuonna 2013 perustettu helsinkiläisyhtye, jonka musiikissa kuuluvat 1950-lukulaisen West Coast -jazzin vaikutteet. Uutta albumia paraikaa valmistelevan trion nimi viittaa fiktiiviseen agentti Johan Bowmaniin, jonka elämää ja seikkailuja yhtye musiikillaan kuvittaa. Ei siis ole epäilystäkään siitä, etteivätkö Korkein voitto ja Bowman Trio olisi kuin luodut toisilleen.

Kenelle:
Jazz-diggareille, vanhan Helsingin fiilistelijöille, agentin ammattia harkitseville.

La 13.4. klo 19.00, Ylioppilasteatteri
Liput: ennakko 11,50€ / 9,50€, ovelta 12€

Korkein voitto
Suomi, 1929. Kesto 89 min.
Ohjaus: Carl von Haartman. Pääosissa Carl von Haartman, Kerstin Nylander, Aku Korhonen, Erik Fröling, Ellen Sylvin, Eero Kilpi

Bowman Trio
Tomi Nikku (trumpetti), Sami Nummela (rummut), Joonas Tuuri (basso)

Elokuva on tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

BowmanTrio_kuvaaja Maarit Kytoharju.jpg
Korkein voitto on kotimaisen mykkäelokuvan hienoimpia saavutuksia, aivan liian vähälle huomiolle jäänyt teos. Se on kerronnaltaan sulavaa ja toteutukseltaan kaunista - -
— Kari Glödstaf, Mykkäelokuvasivusto