HÄXAN X MARA BALLS

Porisevia taikaliemiä, kidutuskammioita, särökitaran pörinää ja paholaisia!

Su 14.4. klo 19.30, Ylioppilasteatteri
Liput: ennakko 11,50€ / 9,50€, ovelta 12€

Häxan
Ruotsi 1922. Kesto 105 min.
Ohjaus Benjamin Christensen. Pääosissa Benjamin Christensen, Tora Teje, Clara Pontoppidan, Elith Pio, Astrid Holm

Mara Balls
Maria Mattila (kitara), Aapo Palonen (basso), Timi Härkönen (perkussiot), Antti Palmu (rummut)

Elokuva on tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

Noituus on pinnalla niin taiteessa, pop-kulttuurissa kuin politiikassa. On siis otollinen hetki kerääntyä kaikkien aikojen noitaelokuvan ja taikavoimaa pursuavan livemusiikin äärelle.

Vuosisata sitten tanskalainen Benjamin Christensen omistautui tutkimaan noituuden historiaa. Syntyi Häxan, faktaa ja fiktiota sekoittava ennennäkemättömän kallis elokuva, joka vie katsojansa porisevien noidankattiloiden äärelle, yöllisille noitasapateille ja pimeisiin vankityrmiin. Ilmestyttyään elokuva joutui niin kirkon kuin sensuurin hampaisiin, mutta sittemmin se on noussut kulttiklassikon maineeseen.

Loud Silentsissa Häxanille uuden ääniraidan taikoo mahtavaääninen kitarasankari Mara Balls yhtyeineen. Kolmatta albumiaan valmistelevalla artistilla on läheinen suhde elokuvan teemaan:

“Häxan-elokuvan viesti on, että useimmat noituudesta syytetyt olivat mahdollisesti henkisesti sairaita. Aihe koskettaa mua sikälikin, että oon monta kertaa todennu että jos oisin elänny eri ajassa, mutkin ois poltettu noitana tai suljettu laitokseen "riivattuna". Myönnän toki itsekin, että itsetuhoinen käytökseni ja muotoa muuttanut mielisairauteni on joskus tuntunut kiroukselta, riivaukselta, jopa noituudelta. Tavallaan tutkin sitä pimeyttä itsessäni Maran kautta”, kertoo Maria Mattila alias Mara Balls, joka soittaessaan tavoittelee täydellistä transsitilaa.

Kenelle:
Rokkareille, okkultisteille, kaikille jotka kantavat voimakristalleja taskuissaan.

MaraBalls3.jpg