haamu & klassikkoanimaatiot

Moderni kotimainen rap-tuotanto maustaa 1920-luvun lyhytanimaatioita, jotka eivät herkimmille sovellu. Loud Silents Festival jatkaa hiphop-esitysten sarjaa, joka alkoi yleisön villinneellä Khid x Metropolis -näytöksellä vuonna 2016.

Felix-kissa ja Krazy Kat ovat yhdysvaltalaisen animaation suurimpia antisankareita ja esikuvia muun muassa Mikki Hiirelle. Siinä missä Mikistä kasvoi kiiltokuvamainen koko perheen suosikki, näiden elokuvien päähenkilöt ovat vähintäänkin kyseenalaisia.

Felix ja Krazy Kat nyrkkeilevät, ammuskelevat ja ylipätään selvittävät ongelmat päättömällä väkivallalla. Näytös paljastaa, että lähes satavuotiaat kokoperheen animaatiot ovat roiseja tavalla, jota ei välttämättä 2010-luvulla sellaisenaan hyväksyttäisi. Aivan kaikkea emme näytä, esimerkiksi räikeintä rasismia.

Räppäri ja tuottaja Haamu leijuu soulin, funkin ja 90-luvun estetiikan rajapinnoilla. Notkeat beatit limittyvät patinoituneiden slapstick-animaatioiden lomaan. Hiphop, joka historiallisesti leikittelee macho-kuvastolla, sopii täydellisesti rytmittämään kissaveijareiden tempauksia.

Haamun tunnetuin julkaisu lienee single Rushdie RMX. jolla vierailevat Paperi T, Monsteri-Makke ja Kalifornia-Keke. Sooloprojektien lisäksi Haamu jytää tamperelaisille hyvinkin tutun Tre Funk III -kollektiivin riveissä.

Kokoelma animaatioelokuvia vuosilta 1915-1925. Esityksen kesto 45 minuuttia.