Ajomies x Pekko Käppi & K:H:H:L

Jouhikon Jimi Hendrix hyppää ohjaksiin ja piiskaa yleisön manan maille. Ajomies on runollinen tutkielma katumuksesta ja anteeksiannosta ja yksi keskeisimpiä elokuvataiteen kehitykseen vaikuttaneita teoksia.

Victor Sjöströmin elokuva puhaltaa Pekko Käpin ja K:H:H:L:n johdolla katsojan aisteille hyisen varoituksen tuonpuoleisesta. Skandinaavisesta mytologiasta ammentava kuvasto on inspiroinut jälkipolvia Stanley Kubrickia myöten. Hohto-elokuvan kirveen, perheen ja henkimaailman kolminaisuus on lainattu suoraan Sjöströmiltä.

Pekko Käpin hurmoksellisilla live-keikoilla suomalainen perinnesoitin jouhikko saattaa parhaimmillaan joutua isäntänsä hampaisiin. Käppi yksin on vastuussa unohdetun soittimen uudesta noususta ja uhosta.

Pekko Käppi & K:H:H:L-yhtyettä on mahdotonta lokeroida. Alkuvoimainen musiikki manaa pakanallisia henkiä esiin kansanmusiikkitapahtumissa, punk-keikoilla ja Tuska-festivaalin lavallakin. Kokoonpanon odotettu toinen levy Matilda ilmestyy kevään korvilla.

Kenelle:
Oman elämänsä teinisatanistille ja elokuvaviittauksista innostuvalle leffanörtille.

 

Ajomies (Körkarlen)
Ruotsi 1921. Kesto 104 min.
Ohjaus Victor Sjöström. Pääosissa Victor Sjöström, Hilja Borgström, Tove Svennberg.

Pekko Käppi & K:H:H:L
Pekko Käppi (jouhikko, äänet), Tommi Laine (sikarilaatikkokitara, perkussiot, äänet), Nuutti Vapaavuori (sikarilaatikkobasso, äänet).

“Paras koskaan tehty elokuva.”
— Charlie Chaplin
“Pekko Käpin ja K:H:H:L:n – Kuolleitten Hillittömien Hevoisten Luut -yhtyeen – ensimmäinen yhteisponnistus on täysosuma.”
— Mari Koppinen, Helsingin Sanomat, 1.4.2015