La 13.4. klo 18.00, Ylioppilasteatteri
Liput: ennakko 11,50€ / 9,50€, ovelta 12€

Aelita
Neuvostoliitto, 1924
Ohjaus: Jakov Protazanov. Pääosissa Nikolai Tsereteli, Valentina Kuindzhi, Pavel Pol, Igor Iljinski, Nikolai Batalov, Julia Solntseva, Juri Savadski

Virta
Erik Fräki (rummut, perkussiot, elektroniikka), Antti Hevosmaa, (trumpetti, laulu, elektroniikka), Heikki Selamo, (kitara, laulu, elektroniikka)

Elokuva on tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

AELITA X VIRTA

Lähtölaskenta on alkanut – Mars häämöttää. Singahda avaruusseikkailulle ja koe sci-fi-genren merkkipaalu Virta-yhtyeen galaktisten soundien kera. 5-4-3-2-1…

Anta… Odeli… Uta… Joulukuun neljäntenä päivänä vuonna 1921 kaikilla maailman radioasemilla kuuluu sama salaperäinen viesti. Moskovan radioasemalla sähke herättää hilpeyttä – liekö peräisin Marsista! Insinööri Losia ei naurata, sillä hänen haaveissaan matka punaiselle planeetalle on siintänyt jo pitkään ja avaruusalus on jo rakenteilla.

Samaan aikaan Marsissa: planeetan energiantuotannosta vastaava Gor on rakentanut laitteen, jolla voi tarkkailla muiden planeettojen elämää. Kuningatar Aelita palaa halusta nähdä, kuinka maan asukkaat asustavat. Gor myöntyy, ja niin Aelita näkee viliseviä katuja, autiomaita, sotalaivoja, ja häntä erityisesti kiehtovan suudelman.

Los edistää rakettiaan samalla kun hänen ympärillään rakennetaan uutta, uljasta yhteiskuntaa kaivinkonein, vasaroin ja sirpein. Marsissa kasvottomat työläiset puurtavat maan alla epäinhimillisissä oloissa. Dystooppiset visiot, planeetan konstruktivistinen arkkitehtuuri ja taiteilija Aleksandra Eksterin loihtimat art deco -vaikutteiset asut kaikuvat myöhemmissä scifi-elokuvissa, eikä vähiten Fritz Langin Metropoliksessa (1927).

Tervetuloa avaruuslennolle, jonka kapteenina toimii Downbeat-lehden noteeraama ja kansainvälisillä jazz-festivaaleilla hurmannut Virta-yhtye! Kuopiolaislähtöisen trion maalauksellista post jazzia maustavat vaikutteet niin rockista kuin elektronisen musiikin tyylilajeista.

Kenelle:
Tulevaisuuden tutkijoille, uusia tyylivinkkejä kaipaaville, hurmokseen halajaville.

virta-0395-tero-ahonen-01.jpg
Touch my lips with yours, like humans do on Earth
— Aelita